Малий... Дайте да закриваме клуба и да ползваме хоста за да си направим нов, с името "Club Deutsch Scheiße".
Известие
Collapse
No announcement yet.
АР 159 2.4 JTDm Q4 TI или BMW 325,330xd M-paket
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Пичове и за сек не съм се замислил защо си купих алфа 159. Уникална по вс отношение. Нито бмв, нито мерцедеси ме влекат.
По отношение на казаното от Mury, бившия собственика със съжаление констатира, че дори инфинити не му носи същия кеф и наслада от карането.
Всеки си кара каквото реши. Аз ако ще си вземам пенсионерски автомобил за в бъдеще, то ще е новата Ц-класа, само тя ми прилича на нещо. Бмв не ме радват.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщениеАбе, Алфата си е Алфа, ама А6 quattro след 2006 г за съшите пари си е направо извънземна, Мерцедес Е класа, същата работа, Не съм имал допир с 159, но с другите съм имал и то голям и не бих казал че алфата за 25 000лв е по добрия вариант от Мерцедеса или А6-цата. Колкото до БМВ-тата нещо отдавна ме изгубиха като фен с изключение на 7цата... A въпросното E90 имам чувството че е направено от възможно най гадните пластмаси, за грозното табло с копчета на Е30 пък няма кво да се коментира,а уникалното оранжево осветление...... В крайна сметка всеки има право да няма вкус и да си купува това което го кефи... и защо ние трябва да сме хората определящи колата на трето лице. Каквото и да си купиш после се питаш, дали нямаше да е по добре ако бях купил еди кво си? Колкото до подръжката е въпрос на късмет. Ако не е bayback автомобил със сервизна история в германия, а не в БГ, тогава може да има няква гаранция за качество.
По темата - нито единия от двата автомобила! Пари хвърлени на вятъра. За тях можеш да си купиш чисто нов автомобил на доста прилично ниво.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Е, аз съм имал 3 чисто нови автомобила на 'прилично ниво' - отначало мислех, че е по-добре, само караш и не правиш нищо по колата, ама повече никога не бих купил чисто нов автомобил
Едно, че взимаш почти най-ниския клас, второ, че около 70% от стойността се губи за 5 години.
Вярно, имам само два ремонта (да чукна на дърво, всичко друго са консумативи) за общо 300лв. през този период - стоп машинка и алтернатор, ама като виждам хората около мен какви коли карат за два пъти по-малко пари.... мерси на чисто новите автомобили по 25'000лв.sigpic
Comment
-
Колега "RPWWD", много добре съм запознат с въпросните А6-ци, Имам и Vw пасат освен алфата, и много добре знам за какво говорим откъм поддръжка и т.н. Преди пасата имах и чисто нова Октавия 2 и споделям мнението на "Кuku", повече нова кола НЕ, за по малко от 5г продадохме октавията и взехме пасата който е с 2г по стар от въпросната шкода. И колега "RPWWD" колкото по нова е колата независимо от марката толкова по некачествен нужник и това е направено с цел да се развива икономиката. А още по малко какво му пречи на някой " продавач да даде примерно 1000-2000лв за претапициране и освежаване на салона и купето и т.н. и да ти начука въпросната кола за 25 бона при реални 12, убеждавайките че е на реални 87 500км, а тя всъщност е на 870 000км... Един познат си взе GL на "80 000км ", след 20 000 счупи скорости... въпрос на шанс ,да ама в последствие се оказа че е на 350 000км , а салона беше като на нова кола.... Явно не си разбрал каква ми е идеята ... се тая... Просто някои хора не могат да се примирят с мнението на другите хора и за тях освен собственото друго не съществува.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеЕ, аз съм имал 3 чисто нови автомобила на 'прилично ниво' - отначало мислех, че е по-добре, само караш и не правиш нищо по колата, ама повече никога не бих купил чисто нов автомобил
Едно, че взимаш почти най-ниския клас, второ, че около 70% от стойността се губи за 5 години.
Вярно, имам само два ремонта (да чукна на дърво, всичко друго са консумативи) за общо 300лв. през този период - стоп машинка и алтернатор, ама като виждам хората около мен какви коли карат за два пъти по-малко пари.... мерси на чисто новите автомобили по 25'000лв.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеСъвсем сериозно ти отговарям Мъри....
Защото е евтина.
Защото намерих достатъчно запазен екземпляр.
Защото имам една почти същата на части (купена пак, защото беше евтина).
Няма друга причина, поради която бих си купил Алфа Ромео.
Нито е по-красива, нито е по-бърза, нито е по-удобна, нито нищо не е повече от Е39, освен цената
Точно както между 159 и Е60 единственото предимства за Алфата е цената и донякъде красотата, защото и 5-цата с големи джанти става злобна
Но когато се купува 159 на цената на Е60, някак не бих могъл да го възприема за нормално.... само от фенщина
Точно защото имам наблюдение над доста БМВ-та (в сервиза където си поддържам колата се поддържат предимно такива коли) смятам немската марка за по-добра от Алфа Ромео във всяко едно отношение.... нали, пак пояснявам, освен цената
Вашият собствен стил ви излиза златен и въпреки, че някой може да е по-стилен от вас, важното е, че това си е вашия стил - нищо лошо няма да имате собствен стил, но това не значи, че е по-хубав от модерния, но пак опираме само до визията.... нищо друго
П.С.Кики,ако имаш време,ела да ти спра алармата за колана.....................Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщениеКолега "RPWWD", много добре съм запознат с въпросните А6-ци, Имам и Vw пасат освен алфата, и много добре знам за какво говорим откъм поддръжка и т.н. Преди пасата имах и чисто нова Октавия 2 и споделям мнението на "Кuku", повече нова кола НЕ, за по малко от 5г продадохме октавията и взехме пасата който е с 2г по стар от въпросната шкода. И колега "RPWWD" колкото по нова е колата независимо от марката толкова по некачествен нужник и това е направено с цел да се развива икономиката. А още по малко какво му пречи на някой " продавач да даде примерно 1000-2000лв за претапициране и освежаване на салона и купето и т.н. и да ти начука въпросната кола за 25 бона при реални 12, убеждавайките че е на реални 87 500км, а тя всъщност е на 870 000км... Един познат си взе GL на "80 000км ", след 20 000 счупи скорости... въпрос на шанс ,да ама в последствие се оказа че е на 350 000км , а салона беше като на нова кола.... Явно не си разбрал каква ми е идеята ... се тая... Просто някои хора не могат да се примирят с мнението на другите хора и за тях освен собственото друго не съществува.Q-то е от магазина, а шестиците бяха купени " buy back" на по 2 години. Не, че са лоши коли, но разходите по поддръжката и качеството им не отговарят на цената. В това отношение БМВ е по-добрият вариант.
Last edited by RPWWD; d.m.y г., 15:19.Giulietta 1,6 JTDm 2013
156 SW 1,9 JTD 2003
Comment
-
Мъри, защо мислиш, не съм си купил БМВ до сега, брат? Защото не мога ли?
Нищо не ми пречи да се интересувам от БМВ-та, черпейки информация от първа ръка и да знам, че са по-хубави от Алфа Ромео, заради което да ги препоръчвам.
Аз и W140 не съм имал, ама знам, че е здрава като винкел! Ти също не си имал, но и ти го знаеш
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеП.С.Кики,ако имаш време,ела да ти спра алармата за колана.....................sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеМъри, защо мислиш, не съм си купил БМВ до сега, брат? Защото не мога ли?
Нищо не ми пречи да се интересувам от БМВ-та, черпейки информация от първа ръка и да знам, че са по-хубави от Алфа Ромео, заради което да ги препоръчвам.
Аз и W140 не съм имал, ама знам, че е здрава като винкел! Ти също не си имал, но и ти го знаеш
Намерихте цаката на Грандето?
П.С.Да намерихме я цаката..............Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщениеНимой с лошу, уа младьежQ-то е от магазина, а шестиците бяха купени " buy back" на по 2 години. Не, че са лоши коли, но разходите по поддръжката и качеството им не отговарят на цената. В това отношение БМВ е по-добрият вариант.
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеТцтц бате Тони, ако можеше и на мен да ми спреш това досадно цъкане. Толкова ме дразни, че още като седна не съм сложил ключа и посягам да сложа колана.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
Comment